• urbantorrent.com
  • Sociale paragraaf

    De ‘Helena’ is erkend als varend monument. Mede daarom willen we graag dat het schip ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. Lichamelijk, geestelijk, financieel of anders. Wij organiseren zeildagen met en voor deze bijzondere doelgroepen en proberen met hulp van sponsoren, fondsen en stichtingen de kosten hiervoor te dekken. Al meerdere jaren hebben we gezeild met mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking van Stichting Pameijer Rotterdam. Ook ontvingen we (probleem)kinderen van diverse jeugdzorginstellingen en hebben we onder andere gevaren met (ex)dak- en thuislozen en ex-gedetineerden. 
    Wilt u als individu, bedrijf, fonds of stichting meehelpen om bijzondere zeildagen te organiseren, laat het ons weten. Met uw financiële bijdrage kunnen wij veel mensen blij maken! Kent u (of werkt u met) een bijzondere doelgroep die het verdient om eens een dagje te gaan zeilen? Neem dan contact met ons op! We helpen u graag met de realisatie, financiering en uitvoering van uw plan.
    Ook kunt u donateur worden van onze stichting ‘Het Rotterdamse Zeilschip’. U bent al donateur voor minimaal 25 euro per jaar. Bedrijven kunnen zich ook als donateur aanmelden, voor tenminste 125 euro per jaar. Met deze donaties stimuleert het bestuur de organisatie van vaartochten met bijzondere doelgroepen op beide schepen die onder de stichting vallen: De ‘Helena’ en de ‘Oosterschelde’. Uw bijdrage dient dus vele goede doelen!
    Wilt u meer informatie hierover of wilt u zich meteen aanmelden als donateur? Neem dan contact op met het rederijkantoor.